/

江湖佬味覺之旅:輸人唔輸陣

又係一盅三件,但今次係Sanremo espresso machine加三部磨豆機。但我細心一看,Mazzer係擺而唔係用嘅,嘿嘿!心照了。輸人唔輸陣,開店必備嘅。

咖啡師是一名女性,背脊對住我拉花製作cafe latte,講真感覺麻麻,果然咖啡就唔啱我口味了,算是到此一遊。

店內8個位,打溫馨人情味牌,店內有些小片裝蛋糕及曲奇餅乾,因為曾經和伴侶學習過怎樣製作曲奇餅,所以沒有買來吃。

很多街坊行過會和咖啡師打招呼,這畫面看得很動人。我想,這也是行內大家所期待的畫面吧~

Nigel Ng

身懷絕技,Nigel視每一粒咖啡豆為獨立個體,會以最細心技術,烘焙出精品咖啡豆的最佳風味曲線,所以沖出來的咖啡,有獨一無二的情感。
他不會說希望藉咖啡達至世界大同,反而著重眼前:先來吧、玩一下!慢慢就有好事發生。

留言

Your email address will not be published.

Popular